Over Ons

Wat is dit?

Dit is een blog over het delen van ervaringen rondom klussen in huis en het verduurzamen ervan. De focus ligt op meer comfort, lager energieverbruik en minder onderhoud. Ook zullen onderwerpen aan bod komen zoals het slimmer maken van woning door middel van domotica.

Waarom de naam ‘Meer ECO’?

Het woord eco is gelijktijdig ook een mooie afkorting voor de focus van deze blog:

  • Energiebesparing
  • Comfort
  • Onderhoudsarm

Eco- is tevens een voorvoegsel en komt van het Griekse ‘oikos’, dat huis betekent. Het geeft tevens het verband aan met het natuurlijke milieu. Ook met onze geschapen steden, dorpen en wegen, leven we met zijn allen in een gemeenschappelijk milieu. Ons goede (of slechte) gedrag raakt anderen, direct en indirect. Met deze blog hoop ik meer mensen te inspireren om onze leefomgeving interessanter en mooier te maken.

Wie zit er achter deze website?

Mijn naam is Michael Boelen en ik ben zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf heeft overigens weinig met energiebesparing of duurzaamheid te maken. Ik ben @mboelen op Twitter.

Mijn uren naast het werk besteed ik tijd voornamelijk aan ons gezin en momenteel onze woning uit 1990. Er is nog genoeg te klussen…

Waarom ben je begonnen met deze website?

We kochten ons huis in 2020 en ondanks de goede staat van de woning was er toch meer achterstallig onderhoud nodig dan verwacht. Woningen in de jaren ‘90 vallen vaak net binnen of buiten de boot als het aankomt qua isolatie, dus er moest iets gebeuren. De verwachting was dat gas omhoog zou gaan en stroom goedkoper. De jaren 2021 en 2022 hebben laten zien dat het eerst klopt (en hoe..), maar de stroomprijs mee omhoog trok.

Mede door andere mensen die hun kennis delen (zie Nuttige links) vond ik het mijn plicht om de opgedane kennis verder te delen. Ook mensen die ik spreek naar aanleiding van diverse blogposts doe ik hetzelfde verzoek: deel je ervaring, dan voeg ik ze toe aan de blogposts, of beter, ga ook bloggen.

Ik heb een vraag, mag dat?

Ja hoor. Zie Contact voor relevante informatie.