Onderhoud van de warmtepompdroger

Warmtepompdroger Een droger staat bekend om een energieslurpend apparaat. Ondanks dat het voor de energierekening beter is om was op een wasrek te drogen, is dit niet altijd mogelijk. Wie veelvuldig een droger gebruikt is gebaat bij een moderne droger, ofwel de warmtepompdroger. In deze blogpost deel ik wat tips om het apparaat zo efficiënt mogelijk te laten werken. Gebruik je nog steeds een condensdroger en regelmatig? Weet dan dat deze vaak al een factor 2 of hoger aan energie verbruikt.

De binnendeur piept

Tijdens de wisselingen tussen de seizoenen kan door de verschil in vocht er van alles gaan piepen en kraken. Naast een krakende laminaatvloer begon nu ook de binnendeur naar de badkamer te piepen. Vooral vervelend als ’s nachts iedereen ligt te slapen. Tijd voor wat aandacht voor de binnendeuren en nog belangrijker: om van het vervelende gepiep af te komen. Wat piept er? Bij een binnendeur zijn er meerdere bewegende delen die een piepend geluid kunnen veroorzaken.

Onderhoud in oktober

In deze maandelijkse reeks bekijken we het onderhoud in en rondom het huis. In oktober gaat langzaam aan de verwarming aan, zeker als het flink afkoelt gedurende de nacht. Sommige klussen kunnen nog steeds prima buiten gedaan worden, maar we verleggen langzaam aan de klussen naar binnen. Onderhoud aan het huis Verwarming controleren Aan het begin van deze maand hebben de CV-ketel en warmtepomp vermoedelijk nog niet veel uren gedraaid voor de verwarming van de woning.

Onderhoud in september

In deze maandelijkse reeks bekijken we het onderhoud in en rondom het huis. September is de eerste herfstmaand en een mooi moment om de woning klaar te maken voor meer regen en wind. Het is ook een maand waarin de temperatuur voor kluswerk vaak gunstiger is. Iets minder warm, maar ook niet te koud om bepaalde activiteiten nog te doen. Ook met het oog op de verwerkingstemperatuur van vele materialen kan september mooie kansen bieden om werk aan de buitenzijde te verrichten.

Minder troep in de dakgoot

Het belang van een schone dakgoot De dakgoot van een woning is wellicht een saai element en we staan er niet vaak bij stil. Toch kan een verstopte of vervuilde dakgoot serieuze lekkages en een natte gevel veroorzaken. Regelmatig onderhoud is dus noodzakelijk. Hoe regelmatig is vooral afhankelijk van de omgeving en met name de aanwezigheid van bomen. Dakgootegel Voor onze goot hebben wij sinds vorig jaar een zogeheten dakgootegel. Dit is een spiraal met een lengte van 1 meter met daaraan allemaal uitsteeksels die grote resten tegenhoudt.