Wiha elektricienshamer

De hamer is een onmisbaar instrument voor een klusser. De uitdaging met hamers is dat ieder type hamer zijn eigen plaats heeft. Meestal voldoet een enkele hamer niet om veelzijdig gebruikt te kunnen worden. Zo is soms extra gewicht nodig en soms weer de juiste kop. In deze review introduceer ik jullie een hamer van Wiha die zij op de markt hebben gebracht als een elektricienshamer.

Foto van de elektricienshamer van Wiha

Goed herkenbaar aan het rode handvat, ligt deze Wiha hamer goed in de hand en is deze voor veel klussen in huis te gebruiken.

Waar is deze hamer voor te gebruiken?

Deze hamer gebruik ik inmiddels een tijdje en hij is veelzijdig in het gebruik. Het is een hamer, dus uiteraard kunnen er spijkers en klemmen mee geplaatst worden. Deze hamer is vanwege zijn beperkte gewicht en kleine hamerkop minder geschikt voor hele grote spijkers of nagels. De achterzijde van de hamerkop kan gebruikt worden om spijkers e.d. te verwijderen. De vork is relatief dun, dus heeft snel grip. Dan is er nog de achterzijde van de hamer. Dit deel is van kunststof en ideaal om een plug in de muur te tikken, zonder de muur of plug te beschadigen. Een paar subtiele tikken en de plug zit op zijn plaats.

Foto van hamerkop van een Wiha elektricienshamer en een deel van het handvat

De hamerkop heeft een mooi formaat waardoor veel klusjes voltooid kunnen worden met deze hamer. Het handvat ligt lekker in de hand.

Hoe bevalt de hamer?

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de hamer. Het handvat heeft een rubberachtig materiaal dat goed grip geeft. De verdeling van het gewicht is goed en ik merk dat ik met vertrouwen ergens een klap op kan geven. Mede doordat de hamer relatief licht is (500 gram in totaal, 300 gram hamerkop), past hij mooi in een gereedschapstas of -kist.

Overige details

  • Merk: Wiha
  • Reeks: Serie 846
  • Artikelnummer Wera: 42071
  • EAN: 4010995420710
  • Gewicht: 500 gram
  • Afmeting: 283x23,9mm