Wera schroefbeitel

Normale schroevendraaiers worden naast schroeven vaak ook gebruikt voor het openen van blikken of om ergens tussen te komen. Wera heeft daarom voor het grovere werk een schroefbeitel ontworpen. Een schroevendraaier waar je dus ook met een hamer op mag slaan.

Foto van een Wera schroefbeitel, een schroevendraaier waar met hamer op geslagen kan worden

Qua formaat een groter model binnen de 932-reeks schroefbeitels met sleuf.

Eigenschappen van de schroefbeitel

Slagkop en doorlopende kling

Schroevendraaiers van Wera die gericht zijn op het zwaardere werk zijn meestal te herkennen aan het handvat met de combinatie van zwart met geel. Ook is er in dat geval vaak een slagkop aanwezig, een metalen ronde kop aan de bovenzijde van de schroevendraaier. Deze kop zit verbonden met de zeskantkling die helemaal door de schroevendraaier of in dit geval de schroefbeitel heen loopt. Een klap van de hamer zal dus nagenoeg volledige impact hebben op het uiteinde van de schroevendraaier.

Sleutelhulp

Bepaalde reeksen, inclusief de schroefbeitel hebben tevens een sleutelhulp, net onder het handvat. Met een steeksleutel kan er zo extra kracht worden gezet op de draaiende beweging. Een vastzittende schroef kan dus afgewisseld met een extra tik of extra draaikracht vaak alsnog los worden gemaakt.

Foto van een Wera schroefbeitel met daarbij een sleutelhulp, om meer kracht te kunnen zetten bij het los- of vastdraaien

De sleutelhulp net onder het handvat.

Afmetingen

Het afgebeelde model is niet de grootste in de reeks, maar voor het merendeel van de klussen groot genoeg. De lengte van de kling is ongeveer 175 mm lang. Het uiteinde 10 mm breed en 1.6 mm diep.

Hoe breder en dieper het uiteinde van de schroevendraaier, des te lastiger het is om deze nog te gebruiken als beitel. Kies daarom niet een te groot model, of beter, kies meerdere variaties die elkaar goed aanvullen. De grotere modellen zijn respectievelijk 200 en 250 mm lang en hebben zowel een dikker en breder uiteinde. Deze modellen hebben een handvat dat helemaal zwart is.

Overige details

  • Merk: Wera
  • Reeks: Kraftform Plus - Serie 900 - 932 (Sleuf)
  • Artikelnummer Wera: 05 018270 001
  • EAN: 4013288018052
  • Gewicht: 219 gram
  • Afmeting: 287x40x40mm